Новини
Търсене на новини
  • EON Sports Mode с тройно увеличение през Европейското първенство

    18 юли 2024 г., София. EON Sports Mode, ексклузивната спортна функционалност на интерактивната телевизия EON на Vivacom, постигна изключителни резултати по време на Европейското първенство по футбол. В целия регион, в който оперира United Group, функцията отбелязва впечатляващия ръст от тройно по-голямо потребление в сравнение със средното за първите 5 месеца на 2024 г. EON Sports Mode е активиран над 600 000 пъти от абонати на ЕОN, като България има значителен принос за този резултат с близо 1/4 от потреблението. В допълнение, по време на първенството, функцията е използвана за първи път от нови над 109 000 уникални устройства.

     

    EON Sports Mode с тройно увеличение през Европейското първенство

     

    Спортната функционалност е използвана над 600 000 пъти

     

    18 юли 2024 г., София. EON Sports Mode, ексклузивната спортна функционалност на интерактивната телевизия EON на Vivacom, постигна изключителни резултати по време на Европейското първенство по футбол. В целия регион, в който оперира United Group, функцията отбелязва впечатляващия ръст от тройно по-голямо потребление в сравнение със средното за първите 5 месеца на 2024 г. EON Sports Mode е активиран над 600 000 пъти от абонати на ЕОN, като България има значителен принос за този резултат с близо 1/4 от потреблението. В допълнение, по време на първенството, функцията е използвана за първи път от нови над 109 000 уникални устройства.

    Така EON Sports Mode подобри изживяването пред екрана на още повече футболни фенове, предоставяйки им в реално време статистика за мачовете, важна информация за играчите и съставите – картони, смени, позиция на терена и много други. Освен това, спортният режим предлага данни за развитието на двубоите като точни и неточни удари към двете врати, извършени нарушения, тъчове, засади, дузпи, корнери и отбелязани голове.

    „Изключително щастливи сме от огромния интерес на нашите абонати към EON Sports Mode по време на Европейското първенство по футбол. Спортният режим е активиран над 130 000 пъти, което е 3 пъти повече сравнено със средното за първите 5 месеца на 2024 г. Това показва впечатляващо ниво на ангажираност и все по-нарастваща популярност на платформата ни EON и нейните уникални функции сред потребителите в България. Спортният режим в EON е създаден именно, за да предостави на спортните фенове цялостно интерактивно изживяване при гледане, като осигури изчерпателни статистически данни в реално време за различни спортове като футбол, тенис, баскетбол и други“, споделя Любомир Малоселски, директор „Продукти и услуги“ във Vivacom.

    По време на битката за най-престижната футболна титла в Европа, спортните данни в България са гледани през различни устройства: 76,4% от потреблението е през EON Smart Box или Smart TV App, 20% – през смартфони и таблети, за удобство на всички футболни фенове, които са в движение, и 3,6% – през EON Web приложението.

    Всички абонати на EON могат да следят статистиката за спортните срещи в реално време, бързо и лесно само с едно натискане на бутона Статистика (спортна топка). EON Sports Mode дава и възможност за превъртане назад и преглед на всички голове и важни положения, за да се гарантира, че зрителите няма да пропуснат нито един момент.

    18.07.2024
  • Зелено селско училище приобщава деца от различни етноси към опазване на околната среда

    17 юли 2024 г., София. Над 60 деца с различна етническа принадлежност и техните родители участват в специално зелено селско училище. Целта е да насърчи подрастващите да опазват околната среда, да опознаят природните богатства и да научат повече за устойчивото земеделие. Инициативата е организирана от Фондация „Ботаника Лайф“ – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант, и ще се проведе в 6 търговищки села това лято.

     

    Зелено селско училище приобщава деца от различни етноси към опазване на околната среда

     

    Проектът на Фондация „Ботаника Лайф“ е част от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант

     

    17 юли 2024 г., София. Над 60 деца с различна етническа принадлежност и техните родители участват в специално зелено селско училище. Целта е да насърчи подрастващите да опазват околната среда, да опознаят природните богатства и да научат повече за устойчивото земеделие. Инициативата е организирана от Фондация „Ботаника Лайф“ – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант, и ще се проведе в 6 търговищки села това лято.

     

    По време на зеленото селско училище деца и родители от различни етнически общности в селата Надарево, Баячево, Давидово, Буховци, Вардун и Пробуда се включват в обучителна програма на природозащитна тематика. Заниманията се ръководят от детски педагог, който чрез интерактивни игри и занимания стимулира младежите да се грижат за природата в района.

     

    Идеята на проекта ни е да приобщим деца от 6 села в община Търговище към процеса на опазване на околната среда в региона. Опитът ни показва, че екологичните теми, които засягаме в нашите дейности, са много по-лесно възприемани от деца, живеещи в градска среда, защото те имат много по-голям достъп до подобни образователни кампании. Затова решихме да реализираме зелено селско училище именно в по-малки населени места и да предизвикаме сред подрастващите положителна промяна в отношението им към околната среда“, сподели Апостол Апостолов от Фондация „Ботаника Лайф“.

     

    Организаторите на зеленото селско училище са подготвили също образователни занимания сред природата, по време на които участниците да се запознаят с биоразнообразието от растения и животни в района. Заниманията на открито ще включват още опознаване на билките и екоакция за почистване на горските пътеки от отпадъци.

     

    „Поздравявам Фондация „Ботаника Лайф“ за смислената инициатива – да насърчават подрастващите да пазят околната среда чиста. Радвам се, че децата и техните родители се включват активно и с интерес. Ще продължим да разказваме историите на финалистите от деветото издание на Vivacom Регионален грант, защото добрите идеи трябва да се споделят“,коментира Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

     

    Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома. С нея компанията подкрепя образователни и екологични проекти на граждански организации от цялата страна. В деветото изцяло обновено издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и въведе акселераторска програма, за да отговори в по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лева. Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

    17.07.2024
  • Остава само 1 седмица за предварителна заявка на най-новите часовници Samsung Galaxy Watch от Vivacom

    Всички потребители, заявили до 23 юли, получават подарък допълнителна каишка

    16 юли 2024 г., София. Остава само една седмица от предварителните поръчки на най-новите смарт часовници на Samsung – Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra в онлайн магазина на Vivacom. До 23-и юли включително, клиентите на телекома, които заявят един от двата часовника Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra, ще получат подарък допълнителна каишка.

     

    Новите часовници впечатляват с изключително елегантния си дизайн, премиум качество и издръжливост. Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra предлагат множество функционалности за следене на здравето и фитнес функции за отчитане на спортни постижения. Благодарение на най-мощния до сега 5-ядрен Exynos W1000 процесор за смарт часовник и Galaxy AI, потребителите могат да се потопят в новата ера на здравето, да получават здравна информация за енергийния си рейтинг и wellness съвети. Моделите са идеалният спътник за ежедневието с още по-усъвършенстваните функции за мониторинг на съня, измерване на кръвното налягане и електрокардиограма.

     

    Galaxy Watch7 следи над 100 тренировки, има специална функция „Race“, която сравнява текущи или предходни резултати, и функция „Body Composition“, която дава яснота за състава на тялото и неговата физическа форма. Часовникът се предлага в два размера – 44мм и 40мм, като основната разлика е в размера на дисплея и батерията. Единият разполага с 1.5-инчов Super AMOLED дисплей и 425 mAh батерия, а другият – с 1.3-инчов Super AMOLED дисплей и 300 mAh батерия. Моделът следи данни за сърдечния ритъм, а с функцията „De Novo Sleep Apnea“ прави анализ на съня, който служи като проверка за признаци на сънна апнея.

     

    Galaxy Watch Ultra пристига с изцяло нова форма на корпуса и се предлага в един размер – 47 мм. Устройството разполага с 1.5-инчов дисплей, при който автоматично се активира нощен режим. Батерията на този модел е 590 mAh, което позволява още по-висока издръжливост – до 100 часа в режим „Power Saving“ и до 48 часа в режим „Exercise Power Saving“. Galaxy Watch Ultra има сапфирен кристал на дисплея и е с корпус от титанова сплав, което го прави още по-устойчив. Също така, покрива и военния стандарт MIL-STD-810H и може да работи на температурни условия между -20 и +50 градуса.

     

    С този модел потребителите имат възможност да проследят своите тренировки – от триатлон и плуване до колоездене и бягане, благодарение на „Multi-sports“ функцията. Също така потребителите вече сами могат да стартират и контролират своите тренировки и да активират сигналната система за безопасност, благодарение на новия добавен бърз бутон.

     

    Смарт часовниците са първите от серията Galaxy Watch, които разполагат с двучестотна GPS система, която може да проследи с изключителна точност местоположението на потребителите.

    Повече информация за новите смарт часовници на Samsung във Vivacom – Galaxy Watch7 и Galaxy Watch Ultra, можете да видите ТУК.

    16.07.2024
  • Най-новият смартфон във Vivacom – Honor X6b

    От днес Vivacom предлага най-новия модел на Honor – X6b на атрактивната цена от 8.98 лв. на месец на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за новия план Unlimited 200. Смартфонът идва специално в комплект със стъклен протектор.

    15 юли 2024 г., София. От днес Vivacom предлага най-новия модел на Honor – X6b на атрактивната цена от 8.98 лв. на месец на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор за новия план Unlimited 200.Смартфонът идва специално в комплект със стъклен протектор.

     

    Съчетавайки стил, функционалност и иновации, Honor X6b е идеалният избор за всеки, който търси не само надежден, но и модерен смартфон. Моделът е оборудван с мощния 8-ядрен процесор MediaTek Helio G85, съчетан с 4GB RAM и 128GB вътрешна памет, което осигурява на потребителите безупречна производителност и бързина на всяко действие. Honor X6bпритежава 6.56-инчов HD+ дисплей, поддържащ 90Hz честота на опресняване, с висока разделителна способност. Това го прави идеален за гледане на видео съдържание, игри или сърфиране в интернет.

     

    Смартфонът предлага двойна камера с 50-мегапикселов главен сензор с AI и ултра ясна видимост, благодарение на които потребителите вече могат да уловят перфектния кадър не само през деня, но и през нощта. Подобрената интелигентност позволява разпознаването на различни обекти, повишена яснота и сливане на кадрите, както и алгоритъм за нощни сцени.

     

    Батерията на устройството е с голям капацитет от 5200mAh и гарантира дълъг живот дори при продължителна употреба.

     

    Повече информация за най-новия смартфон Honor X6b можете да откриете ТУК.

    15.07.2024
  • През юли до 400 лева онлайн отстъпка на серията Honor 200 във Vivacom

    Смартфоните на месец юли с атрактивни намаления във Vivacom са моделите от най-новата серия Honor 200.

    12 юли 2024 г., София. Смартфоните на месец юли с атрактивни намаления във Vivacom са моделите от най-новата серия Honor 200. Те са с отстъпки до 200 лева в магазинната мрежа и ексклузивна двойно по-голяма отстъпка до 400 лева в онлайн магазина на vivacom.bg. Промоционалните цени са валидни за всички клиенти, които изберат новите Unlimited планове на Vivacom. Те имат най-голямата добавена стойност за клиентите на телекома досега и осигуряват неограничени изживявания с двойно по-високи скорости[1], неограничени мегабайти, минути и SMS-и в България, роуминг MB в ЕС, а също и роуминг MB дори и в 13 държави извън ЕС[2].

     

    Honor 200, Honor 200 Pro и Honor 200 Lite са стилни и мощни устройства, перфектен избор за всеки, който търси съчетание от елегантен дизайн, множество смарт функции, висока производителност и впечатляваща камера. Камерите и на трите модела от серията Honor 200 са на студийно ниво и с резолюция от 50 милиона пиксела, като осигуряват безупречно качество на снимките и видеата. В Honor 200 и Honor 200 Pro е включен и специалният режим за снимане на Аркур, който придава на портретните снимки професионален вид, с реалистични тонове на кожата и сенките. Двата модела работят с мощната 5200mAh силициево-въглеродна батерия, която гарантира дълготрайна работа през целия ден, а батерията на Honor 200 Lite е с капацитет 4500 mAh и поддържа 35W бързо зареждане.

     

    Honor 200 Lite има 6.7-инчов AMOLED дисплей със сертификат за защита на очите от синята светлина. A Honor 200 Pro разполага с ярък дисплей, поддържащ 1.07 милиарда цвята, който осигурява изключителна яснота дори и при силна слънчева светлина.

    Смартфоните се отличават и със стилния си дизайн, като Honor 200 се предлага в цветовете Emerald Green, Moonlight White и Black, Honor 200 Pro – в Ocean Cyan, Moonlight White и Black, а Honor 200 Lite – в Cyan Lake и Midnight Black.

     

    И трите модела са 5G и осигуряват достъп до 5G мрежата на Vivacom, която е най-голямата в България. [3]

     

    Повече информация за ексклузивната отстъпка на серията Honor 200 във Vivacom можете да намерите ТУК.

     

    [1] Двойна макс. скорост на download за планове Unlimited 20/200 в сравнение с Unlimited 10/100.

    [2] Включените МВ важат във всички оператори в Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Монако, Обединеното кралство, Русия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Черна гора и Швейцария. Повече на vivacom.bg.

    [3] Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 21.05.2024 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти. Повече на vivacom.bg"

    12.07.2024
  • Vivacom предлага слушалки Apple AirPods на цена от 9.98 лева

    През целия юли Vivacom предлага атрактивна онлайн отстъпка до 200 лева от цената на безжични слушалки на Apple – AirPods.

    11 юли 2024 г., София. През целия юли Vivacom предлага атрактивна онлайн отстъпка до 200 лева от цената на безжични слушалки на Apple – AirPods. Промоционалната оферта включва някои от най-атрактивните слушалки на цени, стартиращи от 9.98 лева в брой или на лизинг, при сключване на 24-месечен договор за план Unlimited.

     

    AirPods 2nd Generationсе свързват бързо и автоматично, имат възможност за контрол на звука и песните, с помощта на гласова команда. Имат висококачествен звук и са удобни за носене дълго време. Безжичните слушалки могат да споделят аудио с други такива от марката Apple. Те издържат до 5 часа слушане само с едно зареждане, като времето може да бъде удължено до 24 часа, с многократни зареждания от кутията.

     

    AirPods Pro 2nd (USB-C) предоставят на потребителите два пъти по-добро активно шумопотискане в сравнение с предишното поколение, изцяло ново адаптивно аудио, което осигурява чист и кристален звук. Батерията на AirPods Pro 2nd може да издържи до 6 часа c едно зареждане и до 30 часа време за слушане c ĸyтиятa за зареждане.

     

    AirPods 3rd Gen имат функцията „персонализирано пространствено аудио“, която обгръща потребителите с музика от всички страни. Force сензорът на слушалките позволява още по-голям контрол за пропускане на песни или отговаряне на обаждания. AirPods 3rd Generation са с по-издръжлива батерия, която осигурява до 30 часа слушане при напълно зареден калъф и до 6 часа с едно зареждане. Безжичните слушалки са устойчиви на намокряне.

     

    AirPods Max са първите „over ear“ слушалки на марката Apple. С изключително иновативния им дизайн те могат да се регулират и пасват идеално на всеки потребител. Този модел слушалки са оборудвани с 40-милиметров динамичен драйвер за висококачествен звук и бас. Сдвояването на AirPods Max с различните устройства става бързо и автоматично. Батерията им издържа до 20 часа слушане. Слушалките се зареждат с помощта на Lightning кабел, като могат да издържат до 1,5 часа слушане само със зареждане от пет минути.

     

    Повече информация за Apple AirPods с до 200 лева онлайн отстъпка, можете да откриете ТУК.

    11.07.2024
  • Булсатком става част от семейството на Vivacom!

    С удоволствие Ви съобщаваме, че от 10 юли 2024 г. Булсатком става част от семейството на Vivacom!

    Уважаеми клиенти на Булсатком,

     

    С удоволствие Ви съобщаваме, че от 10 юли 2024 г. Булсатком става част от семейството на Vivacom! Това обединение ще ви донесе много нови възможности за още по-добри услуги, повече съдържание и достъп до най-новите технологии.

    Ето какво можете да очаквате:

     

    Гарантираме, че ще ЗАПАЗИМ:

    -Вашите текущи услуги на Булсатком и ще продължим да ги обслужваме и развиваме.

    -Поддръжката ще осигуряваме чрез познатите Ви канали.

    -Всички канали за контакт остават непроменени за Ваше удобство.

     

    В допълнение веднага получавате и много НОВИ услуги и предимства:

    - Насладете се на ексклузивния филмов канал VIVACOM Arena, който вече е включен безплатно във Вашия ТВ пакет.

    - И още изцяло нови канали: Pickbox TV, Duck TV, Filmbox, MTV 90s и Peretz Int., които ще надградят телевизионното изживяване у дома за всички.

    - Специални оферти за мобилни услуги, достъпни в магазините на Vivacom, избрани офиси на Булсатком или като се свържете с Vivacom Обслужване на клиенти на +359 87 123. Можете също да се свържете с нас чрез контактната форма на www.vivacom.bg или чрез чат опциите на нашия уебсайт, Messenger и Viber.

     

    И всичко друго ВАЖНО в няколко реда:

    - Вашите услуги ще продължат да функционират на текущите Ви адреси.

    - При необходимост от нови или замяна на текущи устройства, ще продължим да предоставяме актуално оборудване.

    - Всички съществуващи опции за плащане на месечни сметки остават налични, включително офиси на Булсатком, Easypay, Epay, Български пощи, eWallet, FastPay, Cash terminal, банков превод и Viber.

     

    - Каналите за обслужване остават непроменени.

    -Чрез телефони за контакт: *4800, 02 411 9000, 052 941 900, 032 549 000, 056 971 000, 042 937 200, +359 42 93 72 00;

    -Имейл: customerservice@bulsat.com, support@bulsat.com, sales@bulsat.com

    -Контактна форма: https://www.bulsatcom.bg/kontakti/

    -Онлайн портал за управление на Вашите услуги https://online.bulsatcom.bg/bs-portal/login

     

    Бизнес клиентите ще продължат да работят със своите текущи представители и акаунт мениджъри на Булсатком.

    Единствената промяна във фактури, договори и протоколи, ще са данните на „Виваком България“ ЕАД.

     

    Ще продължим да Ви информираме за предстоящи подобрения и нови възможности. Добре дошли в семейството на Vivacom!

    10.07.2024
  • Vivacom въвежда първите в България Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса

    Vivacom е първият телеком в България, който предлага на клиентите си Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса и двойно по-малки размери от стандартните карти.

    9юли 2024 г., София. Vivacomе първият телеком в България, който предлага на клиентите си Eco Half SIM карти от 100% рециклирана пластмаса и двойно по-малки размери от стандартнитекарти. Eco Half SIM картите могат да намалят въглеродните емисии с до 18% в сравнение с Half SIM и с до 43% в сравнение със стандартните карти, според данни на производителя[1]. Освен това ще бъдат спестени допълнителни 2 грама пластмаса за всяка пластика в сравнение с текущите Half SIM, които телекомът предлага.

     

    Vivacom вече намали пластмасовите отпадъци с 50% и ограничи въглеродните емисии с 30%, след като първи в България въведе Half SIM картипрез ноември2023г. До момента телекомът е предоставил над 380 000 Half SIM карти на своите клиенти.

     

    Eco Half SIM картите са следващата стъпка в посока по-устойчиво бъдеще. Нашата цел е да интегрираме все повече устойчиви практики и решения в своята дейност, в унисон с дългосрочната стратегия на United Group за въглеродна неутралност. Вярвам, че Vivacom е пример за това, че телекомуникационният сектор може да се развива отговорно и с мисъл за бъдещето на планетата“, сподели Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

     

    Eco Half SIM картите вече са достъпни за всички частни и бизнес клиенти. С тях телекомът допълнително намалява емисиите при транспорт заради двойно по-малкия обем и спестява място за съхранението им.

    Vivacom за пореден път демонстрира своята ангажираност към околната среда, след като компанията успешно закупинад 25% електроенергия от възобновяеми източници през 2023 г. През миналата година телекомът модернизира оборудването на съоръженията си и инвестира в енергийно ефективни мрежи и услуги (напр. FTTH и 5G). Освен това популяризирането на електронното фактуриране от страна на Vivacom доведе до спестяване на 10 тона хартия на месец през 2023 г. В началото на тази година Vivacom стана първият телеком в страната, който въведе електромобили в оперативната си дейност. Така компанията ефективно намалява въглеродния си отпечатък и продължава да следва пътя към нулеви нетни емисии.

     

    Повече информация за новите Eco Half SIM карти на Vivacom можете да видите ТУК.

    [1] Според данни на Idemia Group

    09.07.2024
  • Страхотна лятна оферта на смарт устройства Huawei от Vivacom

    Vivacom се включва в „Месец на здравето“ на Huawei със страхотни предложения на разнообразни смарт устройства на бранда.

    8 юли 2024 г., София. Vivacom се включва в „Месец на здравето“ на Huawei със страхотни предложения на разнообразни смарт устройства на бранда. В „Месеца на здравето“ потребители могат изберат от смартфони и смарт устройства, които са идеален аксесоар за цялостен мониторинг на здравето по време на спортуване. Всички устройства се предлагат в комбинация с новите планове на Vivacom Unlimited 20, Unlimited 200 и Unlimited MAX, които имат най-голямата добавена стойност за клиентите на телекома досега. Новите планове осигуряват неограничени изживявания с двойно по-високи скорости[1], неограничени мегабайти, минути и SMS-и в България, роуминг MB в ЕС, а също и роуминг MB дори и в 13 държави извън ЕС[2].

     

    Част от кампанията са двата страхотни смартфона от последната серия Nova 12 на Huawei – Nova 12i и Nova 12SE, в комплект с безжичните слушалки FreeBuds SE. Huawei Nova 12 SE улавя невероятни кадри благодарение на 108 МР тройна камера и 32 МР селфи камера и разполага с 66W бързо зареждане. Вторият модел – Huawei Nova 12i, също използва 108 МР основна камера за зашеметяващи кадри, но предлага още по-издръжлива 5000 mAh батерия и 256 GB вътрешна памет за съхранение на файлове.

     

    На промоционална цена, като част от кампанията, са стилните и функционални смарт часовници на Huawei от сериите GT4 и Fit3. Те са съвместими с IOS и Android и могат да бъдат и стилно допълнение към ежедневната визия на всеки. Със страхотна отстъпка потребителите могат да изберат и слушалките Huawei FreeClip. Те осигуряват неповторимо удобство при носене, първокласен звук и 36 часа живот на батерията.

     

    Повече информация за лятната кампания на Huawei във Vivacom, валидна до края на юли, можете да видите ТУК.

     

    [1] Двойна макс. скорост на download за планове Unlimited 20/200 в сравнение с Unlimited 10/100.

    [2] Включените МВ важат във всички оператори в Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Косово, Монако, Обединеното кралство, Русия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Черна гора и Швейцария. Повече на vivacom.bg.

    08.07.2024
  • Vivacom излъчва Уимбълдън в 4K качество в EON

    Всички тенис мачове ще бъдат излъчвани по Eurosport 4K в EON без прекъсване за реклами.

    5 юли 2024 г., София.Vivacom предлага на всички фенове на тениса да гледат най-престижния тенис турнирУимбълдън в 4К качество в EON. Само до 14 юли клиентите на EON могат да проследят всички мачове от турнира и експертните анализи преди и след тях в кристално 4К качество по канал Eurosport 4K.

     

    Освен цялостното покритие на Уимбълдън, абонатите на EON ще могат да се възползват и от специалния спортен режим на платформата – EON Sports Мode, който ще осигури статистики за финалите в реално време – часове, двойни грешки, спечелени точки за пробив и много други. Спортните данни дават възможност на най-запалените почитатели на този спорт да проследят сетовете точка по точка, както и да видят история на предишни срещи и общото класиране в надпреварата.

     

    Уимбълдън е единственият турнир от Големия шлем, който се играе на тревна настилка. Той е най-старата и престижна тенис надпревара в света и се организира за 137-ми път, а рекордьор е Роджър Федерер със своите 8 титли. Българските участници на турнира са Григор Димитров и Виктория Томова, която за съжаление отпадна след първата си среща срещу китайската опонентка Синю Уанг.

    05.07.2024
  • iPhone 15 и iPhone 15 Plus с ексклузивна отстъпка до 300 лева от Vivacom

    Vivacom предлага на всички фенове на Apple ексклузивна отстъпка до 300 лева на едни от най-хитовите модели – iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

    4юли 2024 г., София. Vivacom предлага на всички фенове на Apple ексклузивна отстъпка до 300 лева на едни от най-хитовите модели – iPhone 15 и iPhone 15 Plus. До края на юли клиентите ще могат да се сдобият с двата модела на специални цени и в комбинация с най-новите планове Unlimited, които имат най-голямата добавена стойност за клиентите досега. Новите планове Unlimited 20, Unlimited 200 и Unlimited MAX осигуряват неограничени изживявания с двойно по-високи скорости, неограничени мегабайти, минути и SMS-и в България, роуминг MB в ЕС, а също и роуминг MB дори и в 13 държави извън ЕС.

     

    iPhone 15 впечатлява с нов дизайн и корпус, издръжлив на изпускания. Смартфонът е устойчив на вода, пръски и прах. Той се предлага в страхотни цветове, подходящи за всеки потребител и с избор от 128, 256 и 512 GB памет. iPhone 15 има 48МР основна камера за невероятни снимки, която улавят всеки детайл, подобрен портретен режим и дълъг живот на батерията. Моделът прави и 8-мегапикселови снимки, докато записва 4K видео и QuickTake видео, което го прави изключително подходящ за любителите на фотографията. Също така, той притежава 6,1-инчов Super Retina XDR дисплей.

     

    iPhone 15 Plus също се предлага с изискан дизайн и разнообразие от цветове. Оборудван е със Super Retina XDRдисплей и мощна 48MP основна камера, като има възможност за двукратно увеличение. Смартфонът работи с процесор A16 Bionic и се предлага със 128, 256 и 512 GB памет. Притежава Dynamic Island, широка цветова гама за снимки и Live Photos, а също така и олеофобично покритие срещу отпечатъци. Устойчив е на пръски, вода и прах. Разполага с голям 6,7-инчов дисплей и 2796 х 1290 пиксела резолюция.

     

    И двата смартфона работят с USB-C вход за зареждане, с чийто кабел могат да се зареждат и други Apple устройства.

     

    Повече информация за специалната промоцияс отстъпка до 300 лева във Vivacom, можете да откриете ТУК.

    04.07.2024
  • Учебник на брайл прави английския език по-достъпен за незрящите в България

    Проектът е сред финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант.

    3 юли 2024 г., София. Създаването ииздаването на специализирана английска граматика на брайл ще улесни чуждоезиковото обучение на незрящи хора в страната. Инициативата за създаване на учебника за незрящи е на Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“и е сред проектите, които получиха финансиране в деветото издание на Vivacom Регионален грант. Проектът също така предвижда адаптирането на две художествени произведения от английски на брайл, придружени от аудио вариант, за да могат учащите да развиват уменията си за четене и разбиране на езика.

     

    Владеенето на поне един чужд език ще направи незрящите в страната по-конкурентноспособни на трудовия пазар и ще спомогне за тяхната по-успешна реализация и интеграция в обществото. Според данни на Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ младите хора с увредено зрение, които владеят английски език, имат четири пъти по-голям шанс да си намерят работа спрямо своите връстници със същото увреждане.

     

    „Изучаването на чужд език е невъзможно без придобиване на умения за четене и писане на този език. Учебната литература по английски за незрящи е много ограничена, а в същото време нуждата те да владеят поне един чужд език е повече от очевидна. Това ни подтикна да създадем тази специализирана английска граматика на брайл, която ще помогне на незрящи деца и възрастни да овладеят езика и да получат шанса да бъдат качествено трудоустроени и интегрирани“, сподели Йордан Младенов, председател на Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“.

     

    От създаването си до днес Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ е единствената институция в България, която се ангажира с издаването на брайлова художествена литература. Преди повече от 45 години в читалището се организират и първите курсове по английски език за незрящи. От тогава в България не са въвеждани нови специализирани методологии за провеждане на подобни курсове, което налага огромната нужда от издаването на модерна систематизирана английска граматика на брайл.

     

    „Радваме се, че подкрепяме още един толкова стойностен проект. Пожелаваме успех на екипа на Национално читалище на слепите „Луи Брайл 1928“ и се надяваме, че учебникът съвсем скоро ще бъде достъпен за незрящите хора в страната“,коментира Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

     

    Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома. С нея компанията подкрепя образователни и екологични проекти на граждански организации от цялата страна. В деветото изцяло обновено издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и въведе акселераторска програма, за да отговори в по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лева. Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

    03.07.2024
Open cookie bot settings
към контакти