Новини
Търсене на новини
  • Vivacom дарява 30 000 лева на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки

    Vivacom продължава подкрепата си към олимпийците по природни науки, като дарява 30 000 лева на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Средствата ще бъдат използвани за подготовката и участието на младите български олимпийци от осемте отбора по биология, математика, астрономия, информатика, лингвистика, физика, химия и изкуствен интелект в международни състезания и олимпиади.

     

    Vivacom дарява 30000 лева на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки

     

    Телекомът подкрепя активно българските олимпийци вече трета година, като общата дарена сума е близо 140 000 лева

     

    26 юни 2024 г., София. Vivacom продължава подкрепата си към олимпийците по природни науки, като дарява 30 000 лева на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Средствата ще бъдат използвани за подготовката и участието на младите български олимпийци от осемте отбора по биология, математика, астрономия, информатика, лингвистика, физика, химия и изкуствен интелект в международни състезания и олимпиади.

    „Талантливите български ученици традиционно са едни от най-добрите в целия свят и представят гордо България на международни състезания и олимпиади. Вярваме, че инвестицията в развитието на техните таланти е инвестиция в бъдещето, защото това са следващите учени, лекари и учители. Затова ние във Vivacom вече трета година подкрепяме отборите по природни науки, като финансовата подкрепа до момента възлиза на близо 140 000 лева“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

    Само за 2023 година родните олимпийци по природни науки са спечелили общо 90 медала – 17 златни, 32 сребърни и 41 бронзови, от световни, европейски и балкански олимпиади. Важно е да се отбележи, че 42 от тях са от най-престижните международни олимпиади по математика, физика, химия, биология, лингвистика, информатика, астрофизика и астрономия.

     „Българските олимпийци са граждани на света. Те създават здрави приятелства в рамките на техните отбори, но и отвъд - със състезатели от всички континенти, с които съперничат, но и дискутират и решават задачи заедно, забавляват се. Така както ще продължат да правят в своите житейски пътища. Те вече създават по-умно, по-добро, по-мирно глобално бъдеще, развявайки гордо българския флаг. За нас остава да подкрепим тяхната кауза – от името на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки благодаря на Vivacom за дългосрочното партньорство и се надявам то да продължи занапред“, сподели Елена Маринова, заместник-председател на Управителния съвет на Сдружението.

     

    Пътят на един български ученик до влизане в олимпийски отбор по природни науки и участие в международни състезания е дълъг и труден. Олимпийците преминават през няколко кръга на подбор, отделят хиляди часове за подготовка и се обучават от най-добрите учители в страната. Ръководители на отборите са университетски преподаватели, професори от институти в БАН и учени, посветили живота си, за да подготвят поколения медалисти и да предадат знанията си на младите таланти.

    Лятото за българските олимпийци по природни науки ще бъде изпълнено с множество участия на престижни международни олимпиади в държави като Бразилия, Саудитска Арабия, Иран и Египет. По време на тези състезания родните таланти ще се срещнат с най-добрите ученици от целия свят и ще прославят отново България.

    26.06.2024
  • Три дни музика и забавление в Пловдив с EON от Vivacom

    Vivacom ще зарадва всички меломани със супер преживявания и атрактивни награди по време на музикалните концерти в Пловдив - Coca Cola The Voice Happy Energy Tour и фестивала Francofolies. Посетителите ще чуят на живо хитовете на световно известните Ищар и Rudimental, както и на българските поп звезди като DARA, Криско, Михаела Маринова и много други. За да бъде изживяването още по-вълнуващо, феновете могат да се забавляват в специалния EON кът на Vivacom и да спечелят супер награди.

     

    Три дни музика и забавление в Пловдив с EON от Vivacom

     

    Телекомът е приготвил страхотни активностис награди по време на Coca Cola The Voice Happy Energy Tour и фестивала Francofolies

     

    20 юни 2024 г., София.Vivacomще зарадва всички меломани със супер преживявания и атрактивни награди по време на музикалните концерти в Пловдив - Coca Cola The Voice Happy Energy Tour и фестивала Francofolies. Посетителите ще чуят на живо хитовете на световно известните Ищар и Rudimental, както и на българските поп звезди като DARA, Криско, Михаела Маринова и много други. За да бъде изживяването още по-вълнуващо, феновете могат да се забавляват в специалния EON кът на Vivacom и да спечелят супер награди.

    На 20 юни „градът под тепетата“ ще бъде втора спирка от най-мащабното турне у нас Coca Cola The Voice Happy Energy Tour, което ще започне от 18:00 ч. на площад „Централен“, като фестивалната зона ще „отвори врати“ още в 16:00 часа. Ден по-късно, на 21 юни, започва фестивалът за франкофонска музика Francofolies, който ще продължи до 22 юни с два страхотни концерта на Гребна база Пловдив в двете най-дълги летни вечери.

    По време на трите дни, изпълнени с много музика и забавление, посетителите ще имат възможността да тестват филмовите си знания с интерактивната игра EON Film Challenge и да спечелят страхотни награди на място. А всеки, който желае да опита късмета си, може да се включи в томбола за голямата награда – един от четири преносими проектора Samsung The Freestyle 2nd Gen.

    В допълнение към специалния EON кът, на разположение на посетителите ще бъдат три уникални съоръжения – EON кули, на които феновете ще могат да зареждат своите смартфони, за да уловят най-специалните моменти от всеки концерт.

    Най-мащабното турне у нас Coca Cola The Voice Happy Energy Tour ще зарадва стотици хиляди почитатели на българската поп музика с музикални изпълнения на най-големите родни звезди – Криско, DARA, Torino & Pashata, Михаела Маринова, Dara Ekimova и Боро Първи. За пръв път на бляскавата лятна сцена ще се качи талантливата Mila Robert. DJ Mascota & McP ще се погрижат за отличното настроение преди всеки от зрелищните концерти, а движенията на Remi Toin ще нажежат обстановката и ще поставят мощно начало на събитието.

    Наогромната сцена на Francofolies публиката ще чуе едни от най-популярните имена в съвременната световна музика – Ищар и Rudimental. Най-големият фестивал за франкофонска музика се провежда за седми път в България, като Пловдив ще бъде домакин за втори път. И двете вечери на Francofolies обещават много танци, изключителна атмосфера и незабравими изпълнения.

    20.06.2024
  • Vivacom посреща 58 стажанти от цялата страна

    С огромен интерес започна новото издание на знаковата Лятна стажантска програма на Vivacom. За 21-вото издание кандидатстваха над 1400 студенти - с 400 повече, отколкото през 2023 година. 58 от тях, преминали през прецизен подбор, започват първата си работа на трудов договор в ключови направления на най-динамично развиващия се телеком в страната.

     

    Vivacom посреща 58 стажанти от цялата страна

    21-вото издание на Лятна стажантска програма привлече над 1400 кандидати

    19 юни 2024, София. С огромен интерес започна новото издание на знаковата Лятна стажантска програма на Vivacom. За 21-вото издание кандидатстваха над 1400 студенти - с 400 повече, отколкото през 2023 година. 58 от тях, преминали през прецизен подбор, започват първата си работа на трудов договор в ключови направления на най-динамично развиващия се телеком в страната.

    В рамките на три месеца стажантите ще преминат през интензивни обучения, ще се включат оперативно в реални проекти, както и в инициативи, част от корпоративната култура на компанията. Те ще опознаят работата в различни дирекции чрез 360-градусова ротация и така ще придобият цялостна представа за компанията. Всичко това – с подкрепата на силни ментори.

    „Много съм щастлив, че интересът към програмата расте всяка година. Сигурен съм, че стажантите ще се чувстват добре при нас, ще натрупат безценни знания и опит в страхотна подкрепяща среда. Те ще работят с вдъхновяващи екипи и ментори – всичко необходимо за летящ старт в един от най-динамичните сектори в страната. До сега над 1700 стажанти са преминали успешно през програмата. Нещо повече - 20% от служителите, които са стартирали работа като стажанти във Vivacom, стават ментори и обучават новите участници“, коментира главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев, който лично ще се срещне с всеки стажант, за да даде и своите съвети и препоръки.

    Лятната стажантска програма е уникална възможност за успешен кариерен старт на млади таланти, които с времето достигат безспорни резултати. До момента над 80 служители, започнали като стажанти във Vivacom, вече са на ръководни и експертни позиции в компанията. За 21 години стажантската програма се е превърнала в динамична и вдъхновяваща общност, в която млади и талантливи хора могат да развиват, обогатяват и споделят своите знания и умения.

    „Най-ценното е, че над 50% от нашите стажанти започват постоянна работа във Vivacom.Един от примерите за това е Августин Миланов, който от стажант е преминал през различни позиции и отдели и вече е директор в направление „Развитие на продажбите“. Тази година именно той посрещна стажантите в първия им ден и разказа за своя опит в компанията в продължение на 18 години. Ние насърчаваме тази подкрепяща, позитивна и много динамична среда със страхотни технологични проекти“, каза Малина Чавдарова, HRдиректор във Vivacom, която също е започнала своя път в компанията като стажант.

    19.06.2024
  • Безплатни STEM лагери през лятото за децата в Стара Загора

    Безплатни образователни STEM лагери в Стара Загора ще обучават ученици от 9 до 12 години през лятната ваканция. Инициативата „STEM Summer Camp“ е на Асоциация IT Стара Загора – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант. Участието в лагерите е безплатно с предварително кандидатстване до 21.06.2024 ТУК.

    Безплатни STEM лагери през лятото за децата в Стара Загора

    Проектът „STEM Summer Camp“ е един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант

    18 юни 2024 г., София. Безплатни образователни STEM лагери в Стара Загора ще обучават ученици от 9 до 12 години през лятната ваканция. Инициативата „STEM Summer Camp“  е на Асоциация IT Стара Загора – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант.  Участието в лагерите е безплатно с предварително кандидатстване до 21.06.2024 ТУК.

    Лагерите ще се проведат през юли, като преди обяд децата ще посещават с изследователска цел градски музеи, университетски кампуси и лаборатории, където ще се срещат с различни специалисти. Следобед ще участват и в класни занимания в различни направления на STEM: роботика и програмиране, експерименти и опити с физичните закони, проектиране и изграждане на съоръжения и математически предизвикателства.

    „STEM Ваканция“ е поредната ни инициатива в Стара Загора, с която се стремим да подпомагаме младежите в тяхното развитие и кариерен избор. Вярваме, че любовта към науката и технологиите се заражда в ранна детска възраст и затова с проекта искаме да им покажем, че тези сфери могат да бъдат много интересни и забавни. Благодарим на Vivacom Регионален грант за възможността да реализираме този проект“, коментира Боряна Пейчева, председател на Асоциация IT Стара Загора.

    Заниманията ще бъдат с фокус създаване на иновативни продукти, които решават реални и регионални проблеми, и ще бъдат водени от млади и мотивирани преподаватели и ментори. Проектът цели да насочи младежите към технологиите и науките, като ги ангажира в различни STEM дейности и проекти.

    „Поздравления на Асоциация IT Стара Загора за иновативния подход. Това е още един страхотен проект, който ще ангажира децата през лятото с интересни занимания в областта на технологиите и науката“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

    Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома. С нея компанията подкрепя образователни и екологични проекти на граждански организации от цялата страна. В деветото изцяло обновено издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и въведе акселераторска програма, за да отговори в по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лева. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

    18.06.2024
  • Серията Samsung Galaxy S24 с до 300 лв. отстъпка от Vivacom и включен Diema Xtra пакет за всички футболни фенове

    Стартът на Европейското първенство по футбол идва във Vivacom със страхотна оферта за всички фенове. До 300 лева отстъпка на смартфоните от серията Samsung Galaxy S24 в комбинация с неограничения план Unlimited MAX. В допълнение, всеки клиент получава и включен спортния пакет Diema Xtra в мобилното приложение EON TV за пълен достъп до мачовете навсякъде и по всяко време. На разположение на всички запалени почитатели на футбола е и ексклузивния спортен режим в EON – EON Sports Mode, който предоставя подробна спортна статистика в реално време през всички устройства.

     

    Серията Samsung Galaxy S24 с до 300 лв. отстъпка от Vivacom и включен Diema Xtra пакет за всички футболни фенове

     

    17 юни 2024г., София. Стартът на Европейското първенство по футболидва във Vivacom със страхотна оферта за всички фенове. До 300 лева отстъпка на смартфоните от серията Samsung Galaxy S24 в комбинация с неограничения план Unlimited MAX. В допълнение, всеки клиент получава и включен спортния пакет Diema Xtra в мобилното приложение EON TV за пълен достъп до мачовете навсякъде и по всяко време. На разположение на всички запалени почитатели на футбола е и ексклузивния спортен режим в EON – EON Sports Mode, който предоставя подробна спортна статистика в реално време през всички устройства.

     

    Смартфоните Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24+ и Samsung Galaxy S24 имат голям дисплей, със страхотна картина, дълъг живот на батерията и са страхотен избор за всички, които това лято ще следят мачовете в движение.

     

    Серията Samsung Galaxy S24 има и много други невероятни предимства – страхотна камера, дори за нощна фотография, мощен процесор и вграден изкуствен интелект. Сред специалните функции на моделите са Circle to Search, Live translate, Note assist и AI редактиране на снимки, които отговарят на съвременните нужди на всеки потребител. Circle to Search или „Огради и намери“ лесно и бързо намира търсените обекти в Google. Live translate наистина премахва всички езикови бариери като превежда разговори по телефона още докато се провеждат. С Note assist дългите текстове са обобщени и ясни с най-важната информация, а AI редакцията на снимки развихря креативността и разкрива нови възможности в обработката на изображения.

     

    През мобилното приложение EON, зрителите могат лесно и бързо да връщат назад до 7 дни и да гледат отново най-запомнящите се попадения и любимите си мигове от първенството. Благодарение на EON Sports Mode футболните фенове могат да следят на живо получените картони, отсъдените нарушения, точните и неточните удари, тъчовете, корнерите, засадите и много други показатели. Също така и да получават данни за съставите на отборите и за играчите.

    17.06.2024
  • 5G лято с двойно повече MB на максимална скорост в предплатените пакети на Vivacom

    През цялото лято предплатените 5G пакети на Vivacom Free2Go са с двойно повече MB на максимална скорост и два пъти по-голям включен баланс. Всички нови клиенти на предплатените пакети получават 24 000 МВ интернет и допълнителни 20 000 MB, които могат бързо и лесно да се активират през приложението My Vivacom. Стартовият пакет Free2Go е с достъп до 5G мрежата на Vivacom и осигурява 800 минути за разговори към всички национални мрежи и 6 700 MB в роуминг в ЕС, на цена от 12 лв.

     

    5G лято с двойно повече MB на максимална скорост в предплатените пакети на Vivacom

     

    Потребителите на Free2Go получават 24 000 МВ на максимална скорост на

    цена от 12 лв.

     

     

    14 юни 2024 г., София. През цялото лято предплатените 5G пакети на Vivacom Free2Go са с двойно повече MB на максимална скорост и два пъти по-голям включен баланс. Всички нови клиенти на предплатените пакети получават 24 000 МВ интернет и допълнителни 20 000 MB, които могат бързо и лесно да се активират през приложението My Vivacom. Стартовият пакет Free2Go е с достъп до 5G мрежата на Vivacom и осигурява 800 минути за разговори към всички национални мрежи и 6 700 MB в роуминг в ЕС, на цена от 12 лв.

    Всички нови и текущи клиенти могат да се възползват и от двойно повече МВ в допълнителните пакети Mix и Data към предплатената услуга. Пакет Mix L+ вече включва 1 000 минути и 36 000 MB на максимална скорост, а Data L+ е с 46 000 MB на максимална скорост.

    Специално за потребителите, които искат да използват само от мобилен интернет през лятото, Vivacom увеличава двойно МВ и в предплатения пакет Data2Go. Така включените в него мобилни данни на максимална скорост стават 50 000 МВ, като допълнително могат да се активират още 20 000 MB през My Vivacom. Всички клиенти на Data2Go вече имат и достъп до 5G мрежата на Vivacom.

    Vivacom е първият оператор в България, който предложи на потребителите 5G предплатен пакет с неограничен интернет в най-голямата 5G мрежа в страната[1]. Предплатените пакети на Vivacom дават възможност на клиентите сами да избират колко минути, мегабайти и SMS-и да използват според своите нужди. Всеки абонат на Free2Go може да избере кога и с колко да зареди предплатената си карта, като включеният баланс вече е 4 лв. и няма такса при презареждане.

    Промоцията е валидна до 30.09.2024 г.

    Повече информация за предплатените пакети на Vivacom можете да видитеТУК.

    [1] Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 21.05.2024 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти.

    14.06.2024
  • Предварителните поръчки на Honor 200 и Honor 200 Pro са с до 200 лева отстъпка във Vivacom

    Vivacom дава старт на предварителните поръчки на новите Honor 200 и Honor 200 Pro със супер промоционална оферта. Всички фенове на марката могат да заявят флагмана Honor 200 Pro с отстъпка до 200 лева и Honor 200 с отстъпка до 100 лева, в комбинация с план Unlimited от Vivacom, до 30 юни тук.

     

    Предварителните поръчки на Honor 200 и Honor 200 Pro са сдо 200 лева отстъпка във Vivacom

     

    13юни 2024 г., София.Vivacom дава старт на предварителните поръчки на новите Honor 200иHonor 200 Pro със супер промоционална оферта. Всички фенове на марката могат да заявят флагмана Honor 200 Pro с отстъпка до 200 лева и Honor 200 с отстъпка до 100 лева, в комбинация с план Unlimited от Vivacom, до 30юни тук.

    По време на предварителната продажба и двата смартфона идват в комплект с бързото зарядно Honor SuperCharge 100W GaN. То поддържа 100W бързо зареждане и има вграден смарт чип, който предотвратява от прегряване и адаптира мощността на зареждане, за да може то да е бързо и безопасно.

    Серията Honor 200 се отличава с портретни камери на студийно ниво, специален Honor дисплей, комфортен за очите, и мощен процесор Snapdragon свпечатляваща производителност. Допълнително, смартфоните са оборудвани с 5200mAh силициево-въглеродна батерия, достатъчно мощна за нуждите на съвременния потребител.

    И двата смартфона правят снимки и видеа с безупречно качество, благодарение на камерите с резолюция от 50 милиона пиксела. Основната и телефото камерата разполагат с режим за снимане на Аркур, който осигурява изключителни портретни снимки като в студио, които правят видими реалните тонове на кожата и сенките.

    Освен с камерите си, флагманът Honor 200 Pro се отличава и със своя дисплей. Той поддържа 1.07 милиарда цвята и осигурява изключителна яснота дори при силна слънчева светлина. Honor 200 Pro работи с изключително мощния процесор Snapdragon 8s Gen 3. Другият модел на марката – Honor 200 използва процесора Snapdragon 7 Gen 3 и Turbo X GPU, предлагащ впечатляваща производителност.

    Honor 200 се предлага в модерните цветове Emerald Green, Moonlight White и Black, а Honor 200 Pro – в стилните Ocean Cyan, Moonlight White и Black.

    Повече информация за предварителната поръчка ТУК.

    13.06.2024
  • EON Видеотека със специална селекция „Изкуство у дома“

    Най-новата селекция в EON Видеотека „Изкуство у дома“ прави световното изкуство още по-достъпно за потребителите. Новите заглавия в нея са част от Marquee TV, водещата услуга за стрийминг на сценични изкуства, и за първи път са локализирани със субтитри на български език. Колекцията включва 12 документални филми с подбрани кадри зад кулисите, посветени на творчеството на някои от най-великите артисти на нашето време.

     

    EONВидеотека със специална селекция „Изкуство у дома“

     

    Селекцията включва едни от най-актуалните документални заглавия от

    Marquee TV, които за първи път са локализирани на български език

     

    12 юни 2024 г., София Най-новата селекция в EON Видеотека „Изкуство у дома“ прави световното изкуство още по-достъпно за потребителите. Новите заглавия в нея са част от Marquee TV, водещата услуга застрийминг на сценични изкуства, и за първи път са локализирани със субтитри на български език. Колекцията включва 12 документални филми с подбрани кадри зад кулисите, посветени на творчеството на някои от най-великите артисти на нашето време.

    Любителите на музиката имат възможност да надникнат в живота на световно известни изпълнители през филмите: „Ейми Уайнхаус: Други гласове“, „Грегъри Портър: Не забравяй музиката си“, „Извън клетката: Една година с Джон Кейдж“.

    Филмовата селекция пренася и в изумителния свят на сценичните изкуства през историите за мотивацията и вдъхновението на художествената икона Фрида Кало, италианския поп художник Маурицио Кателан, японската съвременна художничка Яйои Кусама, сръбската актриса Марина Абрамович и легендата на актьорството сър Иън Маккелън.

    От комфорта на дома си, потребителите на EON могат да се потопят в историята на документалния филм „Да докоснеш небето“, който разказва за живота на артистите от „Cirque Du Soleil“, и да се запознаят с корените на оперното изкуство в Ню Йорк, чрез филма „Ораторията“.

    В каталога Marquee TV, част от EON, зрителите могат да гледат над 500 заглавия с най-доброто от магичния свят на изкуството и многообразие от културни предавания на един клик разстояние. Благодарение на нея любителите на класическата музика ще могат да присъстват виртуално на представления на Кралския театър в Лондон, Операта в Сидни, Метрополитън Опера в Ню Йорк и много други престижни зали.

    Всички потребители на пакет EON PREMIUM имат напълно безплатен достъп до цялото  съдържание от Marquee TV, а останали абонати на EON с интерес към най-доброто съдържание от световните сценични изкуства, могат да заявят каталога Marquee TV като допълнителна услуга срещу месечен абонамент от 16.99 лв.

    Повече информация на vivacom.bg

    12.06.2024
  • „Изиграй ми приказка“: Деца с увреден слух учат литература чрез театрални постановки

    Художествени произведения от българската и световната литература стават по-достъпни за деца с увреден слух. Пилотното издание на проекта „Изиграй ми приказка“ на фондация „Арт бюро“ – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант, представя произведения на Елин Пелин, Шарл Перо и Бранислав Нушич чрез специално разработени театрални постановки на жестов език. Целта е глухите деца да опознаят литературата на достъпен за тях език.

     

    „Изиграй ми приказка“: Деца с увреден слух учат литература чрез театрални постановки

     

    Проектът е един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант

     

    11 юни 2024 г., София. Художествени произведения от българската и световната литература стават по-достъпни за деца с увреден слух. Пилотното издание на проекта „Изиграй ми приказка“ на фондация „Арт бюро“ – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант, представя произведения на Елин Пелин, Шарл Перо и Бранислав Нушич чрез специално разработени театрални постановки на жестов език. Целта е глухите деца да опознаят литературата на достъпен за тях език.

     

    Млади актьори – студенти от НБУ, заедно с режисьор и специалист по жестов език, разработват шест литературни произведения на художествен жестов език, за да подпомогнат учителите по литература в специалните училища за глухи деца. Първите представления вече събраха над 50 деца и техните учители от Специалното училище за деца с увреден слух “Проф. Дечо Денев” в София. С огромен интерес учениците гледаха „Косачи“ от Елин Пелин, „Златното момиче“, „Котаракът в чизми“ от Шарл Перо и „Автобиография“ от Бранислав Нушич.

    „Литературата в училищата за деца с нарушен слух се оказва сред предметите, които затрудняват учениците. С проекта „Изиграй ми приказка“ целим да подпомогнем въображението на децата и образното мислене, което впоследствие да доведе и до изграждането на потребност от култура и изкуство“, коментира Албена Тагарева от фондация Арт Бюро.

     

    След всяко представление децата имат възможността да влязат в ролята на актьорите и да се опитат да изиграят приказките, да кажат репликите (използвайки жестов език), да облекат костюмите. До края на годината предстои да бъдат представени още две произведения чрез театрални постановки.

    „Това е един изключителен и много полезен проект. Той ще направи ценни литературни произведения достъпни за всички деца. Поздравления за страхотната работа и креативен подход на Фондация „Арт бюро“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

    Готовите етюди са заснети и качени в YouTube канала на фондацията, за да помогнат за интегриране на децата с увреден слух в повече училища в цялата страна. Те ще бъдат предоставени като помощен учебен материал на трите специализирани училища за деца с увреден слух в София, Пловдив и Търговище, както и на ресурсни центрове, училища със смесено обучение и неправителствени организации.

    Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома. С нея компанията подкрепя образователни и екологични проекти на граждански организации от цялата страна. В деветото изцяло обновено издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и въведе акселераторска програма, за да отговори в по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лева.

     

    11.06.2024
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G

    Vivacom прави следващата огромна крачка в развитието на телекомуникационния сектор, като първи в България и един от първите оператори в света стартира тестове на най-новата мобилна технология 5.5G. Технологията е следващият важен етап в ерата на 5G и се базира на последния стандарт за мобилни мрежи 5G Advanced (Release 18), който бе финализиран само преди месец. Тази стъпка поставя Vivacom сред водещите оператори в света, които надграждат непрекъснато възможностите на мобилните си мрежи чрез нови функции в полза на бизнеса и крайните потребители.

    Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G

     

    Телекомът достигна над 10 гигабита скорост в секунда през 5.5Gв мобилната си мрежа

     

    10 юни 2024 г., София. Vivacom прави следващата огромна крачка в развитието на телекомуникационния сектор,катопърви в България и един от първите оператори в света стартира тестове на най-новата мобилна технология 5.5G. Технологията е следващият важен етап в ерата на 5G и се базира на последния стандарт за мобилни мрежи 5G Advanced (Release 18), който бе финализиран само преди месец. Тази стъпка поставя Vivacom сред водещите оператори в света, които надграждат непрекъснато възможностите на мобилните си мрежи чрез нови функции в полза на бизнеса и крайните потребители.

     

    „Ние сме първият оператор в Българияи един от първите в света, които тестват 5.5G технологията, което затвърждава ролята ни на иноватор в телеком сектора. Резултатите, които постигаме от 5.5G тестовете в лабораторни условия на този етап, са впечатляващи - средни скорости на download от над 10 Gbps и скорости на uploadнад 1 Gbps. Това потвърждава увеличаването на капацитета на мрежата 10 пъти, в сравнение с първоначалния 5G стандарт. Така ще бъде възможно да се увеличат до 10 пъти скоростта на предаване на данни и брояна свързаните в мрежата устройства. В свят на непрекъснат ръст на потреблението на мобилни данни, новата технология ще даде възможност за развитие на услуги от следващо поколение и ще подпомогне еволюцията на мобилните мрежи към ерата 6G, която се очаква да започне през 2030 г.“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

     

    Основните предимства, които се очакват от 5.5G технологията за бизнеса и крайните потребители, са много по-висока производителност, много по-висока ефективност и още по-ниско времезакъснение. Ролята на изкуствения интелект ще бъде много по-голяма и се очаква той да стане неразделна част от всяко мрежово решение, осигурявайки още по-добра оптимизация на изразходваната енергия и производителността на мрежата. Увеличеният капацитет ще улесни високоскоростната широколентовaсвързаност, необходима за услуги от следващо поколение, като 3D приложения, мобилни облачни услуги, приложения за игри и социални мрежи, добавена и виртуална реалност (AR/VR), автономни превозни средства и умни градове, които изискват огромен капацитет и по-висока скорост на предаване на данни.

     

    „В случай че последващите тестове, които сме планирали в реална среда, бъдат успешни, ще започнем ъпгрейд към 5.5G на първите базови станции в България. Това ще създаде предпоставки за въвеждане на тази нова технология в полза на българските потребители, преди тя да стане достъпна за много други развити пазари по света“, добави Николай Гаврилов, главен технически директор на Vivacom.

     

    Сред другите ползи от внедряването на 5.5G стандарта ще бъдат и разширените възможности на RedCap (Reduced Capability) и Passive IoT (Internet of Things), които са ключови за развитието на индустриалните приложения.

     

    -        RedCap: Чрез тази технология се постига значително по-ниска себестойност на устройствата и по-ниска консумация на енергия, без да се компрометира производителността. RedCap устройствата се отличават с подобрена свързаност и могат да работят в среди с висока концентрация на устройства, като например индустриални зони и умни градове. Това улеснява използването на по-опростени и енергоефективни терминали за индустриални приложения изискващи по-високи скорости, осигурявайки ниско времезакъснение и непрекъснато покритие. Основни приложения на технологията се очакват при смарт устройства, индустриални безжични сензори, видеонаблюдение и интелигентни мрежи.

     

    -        Passive IoT: Технологията позволява наблюдение и локализиране на устройства, които нямат нужда от външно захранване или батерия и са с по-ниска себестойност от предишните IoT технологии.Това е подходящо за масово използване в логистични вериги и производствени линии, където се изисква висока надеждност и ефективност.

     

     

    10.06.2024
  • United Fiber, част от United Group, стартира изграждането на ново оптично трасе между Атина и Солун

    United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви нов мащабен инфраструктурен проект – изграждане на ново оптично трасе между Атина и Солун, който ще бъде част от по-голяма регионална инфраструктура, целяща да подобри опорната оптична мрежа на United Group в Югоизточна Европа.

     

    United Fiber, част от United Group, стартира изграждането на ново оптично трасе между Атина и Солун

     

    Предоставянето на услуги и инфраструктура на едро по този проект ще се осъществява от UGI

     

    • Изграждането на ново оптично трасе между Атина и Солун  ще започне през септември тази година и ще завърши до края на 2025 г.
    • То ще позволи Гърция да се свърже с точките на присъствие на United Group в София и Белград и, пресичайки целия Балкански полуостров, ще достигне до основни хъбове в Западна Европа.
    • Опорната оптична мрежа на United Group ще бъде допълнително надградена от този мащабен проект, който ще обслужва трафика от крайните потребители и големи бизнес клиенти в региона.
    • Търговската дейност по този проект ще се управлява от UGI Wholesale - новото бизнес звено на United Group, което отговаря за продажбите на едро на телекомуникационни услуги в United Group.

     

     

    6 юни 2024 г., Атина - United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви нов мащабен инфраструктурен проект – изграждане на ново оптично трасе между Атина и Солун, който ще бъде част от по-голяма регионална инфраструктура, целяща да подобри опорната оптична мрежа на United Group в Югоизточна Европа. 

     

    Изграждането на новото оптично трасе ще започне през септември 2024 г. и ще завърши до края на 2025 г. Дейностите по изграждането в Гърция ще се реализират от United Fiber, дъщерното дружество на United Group, което е вторият по големина доставчик на високоскоростна отична мрежа (FTTH) в страната. Този проект е част от по-мащабна стратегия на United Group за допълнително разрастване и надграждане на портфолиото от кабелни инфраструктурни активи.

     

    Новият наземен кабел Атина – Солун ще осигури нови 548 километра оптична мрежа, преминавайки през 8 ключови града в Гърция: Атина, Солун, Волос, Ламия, Лариса, Ливадея, Катерини и Тива.

     

    От Солун, новото трасе ще свързва София и Белград и, пресичайки целия Балкански регион, ще достига до основните хъбове в Западна Европа през Любляна.

     

    Новият наземен кабел ще подобри и подсили съществуващата оптична мрежа в посока изток към Турция и Близкия изток, ще даде повече възможности за съществуващите оптични кабелни връзки с България. На запад и юг, новият маршрут ще бъде част от съществуващата опорна инфраструктура, свързваща Атина със съществуващите подводни кабели към Италия и о. Крит.

     

    Търговските дейности по този проект ще се управляват от UGI. Новото бизнес звено на United Group отговаря за продажбите на едро на телекомуникационни услуги във всички бизнес дейности на United Group, като предлаганай-съвременни телекомуникационни услуги, включително гласови услуги, роуминг и пренос на данни до всички европейски хъбове, партнирайки с всички големи международни оператори и технологични компании.

     

    Паоло Фичини, главен изпълнителен директор на UGI: „С изграждането на това напълно ново оптично трасе, United Group демонстрира ясно своя ангажимент да се превърне в Групата с най-голямата оптична мрежа в Югоизточна Европа, повишавайки конкурентоспособността, създавайки нови инвестиционни възможности и ускорявайки дигиталната трансформация на всички участващи страни. Проектът ще отговори на нарастващото търсене в резултат на значителните инвестиции в нови центрове за данни в региона, както и на нови подводни кабели на южната граница в Гърция.“

     

    Чрез този мащабен инфраструктурен проект United Group демонстрира ясно своя ангажимент да се превърне в Групата с най-мащабната оптична мрежа в Югоизточна Европа – регион с уникална локация, кръстопът между Изтока и Запада. Той ще допринесе за повишаването на конкурентоспособността на цялата област, създаването на нови инвестиционни възможности и ускоряването на цифровата трансформация на всички участващи страни.

     

     

     

     

     

    За запитвания от медиите:

    Александра Делвенакиотис Вицепрезидент „Публични комуникации“

    United Group

    media@united.group

     

    06.06.2024
  • Серията Huawei Pura 70 с до 300 лв. отстъпка във Vivacom

    5 юни 2024 г., София. Vivacom предлага най-новата серия флагмани на Huawei – Huawei Pura 70 с отстъпка до 300 лева от редовната цена. Страхотното намаление прави всички модели от серията още по-достъпни за клиентите на Vivacom, които изберат Unlimited план.

     

    Серията Huawei Pura 70 с до 300 лв. отстъпка във Vivacom

     

    5 юни 2024 г., София. Vivacom предлага най-новата серия флагмани на Huawei – Huawei Pura 70 с отстъпка до 300 лева от редовната цена. Страхотното намаление прави всички модели от серията още по-достъпни за клиентитена Vivacom, които изберат Unlimited план.

     

    Huawei Pura 70 Ultraсе откроява със своята иновативна изскачаща камера с ултрависока светочувствителност, оборудвана с 1-инчов сензор. Устройството притежава основна камера с прибираща се структура, която автоматично се разтяга при заснемане. Допълнително, смартфонът заснема светкавично бързи моменти и движещи се обекти със скорост до 300 км/ч. Моделът е с повишена защита от счупване и надраскване, благодарение на Crystal Armor Kunlun Glass, който подобрява надеждността на устройството. Батерията на Huawei Pura 70 Ultra е с капацитет от 5200 mAh, а благодарение на 100W кабелно зареждане и първото по рода си 80W безжично зареждане. Моделът се предлага в два цвята – светло зелен и черен, като повърхността на гърба му е изработена от веган кожа.

     

    Huawei Pura 70 и Huawei Pura 70 Pro са оборудвани с ново поколение система за камери с висока светочувствителност. Основната камера и на двата смартфона позволява голям прием на светлина, а освен това те разполагат и с новата ултрасветла макротелефото камера. Тя поддържа минимално фокусно разстояние от 5 см. при телефото снимане и 35-кратно увеличение. Моделите са разработени със супер здравото стъкло Kunlun, предпазващо ги при инцидентни изпускания. Батерията на Huawei Pura 70 е с голям капацитет от 4900 mAh и поддържа 66W кабелно и 50W безжично зареждане. Huawei Pura 70 Pro е с батерия с капацитет от 5050 mAh, има 80W безжично зареждане, което може да зареди батерията му до 50% за 15 минути, като поддържа и обратно безжично зареждане на други устройства. Предлагат се в стилните черен и бял цвят.

     

    Повече информация ТУК.

    05.06.2024
Open cookie bot settings
към контакти